“Kad se razbijem na komade”: Ubijena Ankica pre 6 meseci podelila potresnu objavu – Da li je ovo bio znak da nešto nije u redu

|

Šnajderka Ankica Delibašić (57) koja je juče ubijena u porodičnom stanu u Rakovici nakon što je nožem izbo suprug Željko Delibašić (61), inače bivši policajac bila je aktivna na društvenim mrežama, a u novembru je objavila post o stavu i statusu žena u društvu.

Zločin se dogodio juče u stanu nakon svađe supružnika. Svađa je u jednom momentu eskalirala i osumnjičeni je uzeo nož i zverski izbo svoju suprugu. Posle ubistva otišao je u policiju i priznao da je ubio suprugu, kao i da se njeno telo nalazi u stanu. Policija i ekipa Hitne pomoći zatekli su mrtvu ženu u lokvi krvi. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a tereti se da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Ubijena Ankica Delibašić često je objavljivala porodične fotografije, ali i pesme naših poznatih muzičara. U novembru prošle godine podelila je video snimak na kome se može čuti stav o ženama. Na tom snimku između ostalog navodi se “da se žena promenila ne zbog svog fizičkog izgleda nego zbog svog stava o životu.” Sudeći po fotografijama Ankica se u poslednjih nekoliko godina prolepšala i svi njeni prijatelji i pratioci obasipali su je komentarima uz čestu rečenicu “da je kao vino, što starija to lepša.”

“Ne, ne možeš slomiti ženu, ona će videti put tamo i gde nije popločano, spremna da plače i da se smeje u isto vreme. Umeće ona da se suoči sa osudama, a i da dalje veruje. Ako se spotakne, o svoje će se rame osloniti. I kada se razbije na komade, umeće da se sastavi. Ne, ne možeš slomiti ženu, zato što njena snaga nije njena fiziologija tela, već je njena snaga stav prema životu”, može se čuti na snimku koji je podelila ubijena Ankica. Njenu objavu lakovali su njeni prijatelji, ali joj nisu ostavljali komentare.

Osumnjičeni Željko Delibašić je bivši policajac koji se već neko vreme, prema rečima žitelja Rakovice bavi dostavom hrane. Komšije ove porodice rekli su za Kurir “da su šokirani zločinom jer im je bračni par uvek delovao kao da nemaju problema.”

“Ta žena je jedna od najpozitivnijih osoba koje sam u životu videla. Bila je šnajderka, radila je na jednoj televiziji i šila kostime za decu, ma divna jedna osoba”, rekle su komšije za ubijenu Ankicu koja je iza sebe ostavila dvoje dece i unuče. S druge strane žitelji ovog kraja Rakovice nisu imali toliko reči o Željku za kog su naveli da je bio ćutljiv.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu povodom teškog ubistva u Rakovici, a za sada nije poznat motiv jezivog zločina.

Izvor: kurir.rs