Jedan deo Srbije na udaru olujnog vetra, ledene kiše i snega – U drugom delu prolećnih 18 stepeni

|

Srbija će tokom petka i subote biti pod uticajem vrlo snažnog ciklona sa severa i severoistoka Evrope, pa se očekuje oblačno i veoma vetrovito vreme sa padavinama. Već tokom noći i jutra našu zemlju će zahvatiti naoblačenje sa padavinama, uz pojačanje zapadnog i jugozapadnog vetra.

U petak će u celoj Srbiji preovlađivati oblačno vreme sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom jutra na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biće uslova za ledenu kišu, a snega će biti čak i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura kretaće se od -4 stepeni na jugu i jugoistoku do 6 stepenina severu Srbije i u Beogradu. Maksimalna dnevna biće od 6 stepeni na jugoistoku do 12 stepeni na severu Srbije, u Beogradu do 10 stepeni.

Tokom dana duvaće veoma jak zapadni i severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima, naročito u Vojvodini. Kišovito vreme očekuje se i u subotu, ujutro ponegde uz susnežicu i sneg. I dalje veoma vetrovito, uz veoma jak, na udare i olujni jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 8 stepeni na severoistoku do 18 stepeni na zapadu Srbije, u Beogradu do 14 stepeni.

Pod uticajem ciklona vazdušni pritisak biće naredana dana ispod normale, a najniži na severu i severoistoku, pa će i iz tog razloga biti veoma vetrovito.

Zbog olujnog vetra, tokom petka i subote preporučuje se veliki oprez, jer može doći i do pojave materijalne štete, ali i izazivanje problema u saobraćaju.

Prema vremenskoj prognozi, smirivanje vremena očekuje se u nedelju, uz razvedravanje, a slabih padavina biće još na severoistoku. Početkom naredne nedelje suvo i relativno toplo, temperatura ponegde i preko 15 stepeni.

Izvor: telegraf.rs