Intervju Tamare Vučić koji je iznenadio javnost: “Ne isključujem mogućnost da odem”

|

Svima je poznato da intervju prve dame, Tamare Vučić, govoreći o bilo kojoj temi i nije baš česta prilika, te su mediji brzo preneli njenu izjavu za “Serbian Times”, koji čitaju naši državljani u dijaspori u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojoj se govori o njenom trenutnom boravku u Vašingtonu.

Tamara Vučić je povodom otvaranja nove ambasade Republike Srbije u Vašingtonu, bila specijalna gošća, te je ona tom ptilikom sve prisutne zvanice, prijatno iznenadila svojim umećem i tečnim govorom engleskog jezika.

Pored nje, ovoj svečanosti prisustvovali su i specijalni američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar, Maja Gojković, potpredsednica vlade Srbije i Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije. Ono što su svi primetili jeste da je zvezda večeri ipak bila predsednikova žena, koja je često viđana u Americi, u poslednje vreme.

Njen intervju je nastao odmah posle događaja, te je Tamara pred svim zvanicama pričala od kakvog je značaja otvaranje ambasde naše Srbije u SAD.

– Od velike je važnosti za našu zemlju ovo otvaranje nove ambasade Republike Srbije u Vašingtonu, jer više od decenije nismo imali svoje mesto. Sada konačno imamo pravu ambasadu, kakvu naša zemlja i zaslužuje o tp u veoma važnom centru kao što je Vašington, i jako mi je drago što sam večeras imala prilike da se obratim zvanicama. Večeras su ovde visoke zvanice, a to govori u kakvoj je poziciji Srbija. – rekla je Tamara Vučić za Serbian Times, a na pitanje koliko uživa u ulozi Prve dame i šta joj predstavlja ta fukcija, odgovorila je:

– Ja sam društvena osoba po prirodi, ali i cenim i svoju privatnost koju ljubomorno čuvam i krijem. Moj posao vezan je za diplomatiju, pa sam zato i navikla na ovakve situacije. U Ministarstvu spoljnih poslova radim već 12 godina, karijerni sam diplomata, završila sam i diplomatsku akademiju, pa se to poklapa sa poslom Prve dame – kaže Tamara Vučić koja je takođe ne odbacuje mogućnost da i sama postane ambasadorka naše zemlje, možda i u Vašingtonu.

Izvor: story.rs