“Hvala vam što dolazite”: Srpski vatrogasci krenuli za Grčku sa srcem punim ponosa – Evo ko je još u njihovoj ekipi

|

Vatrogasci iz Srbije krenuli su put Grčke kako bi pomogli u gašenju nezapamćenih požara. Fotografija koja je izazvala komentare podrške i zahvalnosti našim hrabrim momcima danas je stigla iz Novog Sada, grada koji šalje četiri po dobru poznata člana ove vatrogasne jedinice.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju MUP-a, Srbija je u Grčku uputila ukupno 36 vatrogasaca i 14 vozila, kao i dva pripadnika medicinskog tima sa sanitetskim vozilom. Ovaj humani čin je mnoge podsetio na dešavanja u Turskoj i razorne zemljotrese koji su pogodili tu zemlju, kada su takođe srpski vatrogasci dali veliki doprinos u spasavanju ljudskih života.

Fotografija novosadskih vatrogasaca koji zagrljeni i nasmejani kreću u Grčku pokupila je velike simpatije, pa je tako stigla i do prijateljske zemlje iz koje su stizale reči zahvalnosti.

Vatrogasci su sa punim pravom uvek bili oni u koje su građani imali veliko poverenje, a slučajevi poput ovog, kada se pomaže drugom narodu izazivaju dodatan ponos.

“Bog vas blagoslovio, srećno ljudi”, glasi jedan od komentara, dok u drugim Novosađani poimence pozdravljaju svoje hrabre sugrađane koji su krenuli put Grčke. Podsetimo, bitka sa požarima u Grčkoj nastavljena je i danas na četiri glavna fronta – na ostrvima Rodos, Krf i Evija i oblasti Dervanakije u Ahaji.

Izvor: blic.rs