Gardijan o Đokoviću: “On je najbolji muški igrač, ali nikada neće biti najvoljeniji” – Srbin otkrio šta misli o mrziteljima

|

Novak Đoković ponovo je dokazao da zna kako treba da se nosi sa rivalima koji su raspoloženi i motivisani protiv njega, iako možda na papiru nemaju mnogo izgleda za trijumf. Džordan Tompson je bio sjajan, odservirao čak 21 as na svojoj omiljenoj podlozi, ali to nije bilo dovoljno i Nole je sa 3-0 slavio i prošao u treće kolo Vimbldona.

Britanski list Gardijan posvetio je tekst Novaku i njegovoj pobedi nad rivalom u drugoj rundi. Iz naslova se može zaključiti da je ka njemu upućena prozivka.

“Đoković je najbolji muški igrač, ali nikada neće biti najdraži na Vimbldonu”, glasi naslov teksta.

Pored analize Đokovićeve igre i njegovog sjajnog nastupa, kako je i istaknuto u samom tekstu, navodi se da publika nije i nikada neće biti potpuno na njegovoj strani na Vimbldonu.

Autor je kroz rekapitulaciju Novakovog razvitka na samom turniru istakao da se on nalazi rame uz rame sa svim onim legendama koje se ciklično smenjuju na najvažnijem turniru sveta, ali isto tako da je on uvek u poziciji blagog autsajdera.

“Te 23 titule na Grend slem turnirima izgledaju zapanjujuće, pogotovo kako se njegovi suparnici povlače i penzionišu. Da ne pominjemoi rerkordni broj nedelja na čelu ATP liste, status koji može da vrati nakon turnira. I sve to iz pozicije blagog autsajdera, nikada baš dragog, ne baš lošeg momka već malo manje preferiranog”, piše u tekstu uz opis vike jednog od navijača sa tribina koji je u momentu u drugom setu Tompsonu poručio da zaustavi Novaka. Na kraju meča je upravo taj navijač čašćenjen ućutkivanjem.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon prolaska u treću rundu Vimbldona iskomentarisao je male “varnice” između njega i odredenih pojedinica iz publike na Centralnom terenu kompleksa.

“Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide”, poručio je Novak Đoković.

Izvor: telegraf.rs