Dva meseca od nezapamćenog zločina Kosta i ne razmišlja o tome: Želja mu je da kamp prikolicom putuje po svetu

|

“Želja za budućnost mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svetu”. Ovo je izjavio dečak (13) u danima posle zločina koji je izvšio pre tačno dva meseca u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kada je naoruža upao u školu i lišio života svojih devet drugara i čuvara obezbeđenja, dok je njih petoro ranio.

Sama pomisao da osumnjičeni dečak dok boravi u psihijatrijskoj ustanovi koju čuva policija, nakon počinjenog masovnog zločina razmišlja o svojoj budućnosti, dok je svojim drugovima istu tu budućnost ugasio pre tačno dva meseca je nepojmljiva.

“Dečak je za ova dva meseca navodno, samo dva puta stručnjacima u psihijatrijskoj ustanovi rekao “da mu je žao što je počinio zločin”. Naime, osumnjičeni maloletni ubica nijednog trenutka nije pokazao kajanje, niti empatiju za masakr koji je počinio iz očevog pištolja”, otkriva izvor Kurira i dodaje:

“Samo je u dva navrata izrekao da oseća pokajanje jer je ubio čuvara škole D. V. sa kojim je bio u dobrim odnosima. Da bi nakon nekog vremena pitao i za zdravlje svog najboljeg prijatelja kog je teško ranio u pucnjavi, gde je naveo “da mu je žao što ga je pogodio i da nije hteo njega da ga upuca”. Teško povređeni dečak nalazi se na lečenju u Čikagu gde je nedavno operisan.

Izvor: kurir.rs