Dragišu pogodila sudbina malog Radoja, pa doneo odluku na kojoj mu cela Srbija aplaudira: Malo je danas ovakvih ljudi

|

Priča o teškoj sudbini dečaka Radoja iz sela Katrga kod Čačka proteklih dana obišla je Srbiju i region. Javilo se dosta dobrih ljudi u želji da pruži pomoć, a Dragiša Tomić privrednik iz Požarevca i lično je došao u malo pomoravsko selo kako bi ni manje, ni više već sagradio kuću za ovu porodicu, ali i štalu, o kojoj mali domaćin Radoje toliko mašta.

Na pragu trošne kuće Dragišu je dočekao mali Radoje sa sestrom Ivonom i bakom Mirom koju zove “mama”, jer drugu nema, budući da ga je ostavila na rođenju.

“Hvala vam neizmerno, ja ne mogu da verujem šta mi se događa poslednjih nekoliko dana koji su meni i mojoj porodici okrenuli život za 180 stepeni”, rekao je Radoje dok su mu u očima zaiskrile suze kada mu je Dragiša saopštio da želi da mu napravi ne samo kuću nego i čitavu farmu.

Dragiša nije došao sam. Sa njim su došla i njegova četiri unuka čije ruke su bile pune poklona.

“Gledao sam priču o malom Radoju u Gvozdenovoj emisiji „Nećete verovati“. Odmah sam pronašao njegov broj pozvao ga i rekao da želim pomoći dečaku i on je sve organizovao. Pogodila me je priča o ovom dečaku, a sa sobom sam u posetu poveo i svoja četiri unuka jer želim da vide svojim očima kako život ume nemilosrdno da se poigra sa ljudima i sa kakvim nedaćama se suočavaju neki njihovi vršnjaci. Oni to nikad nisu doživeli ali to moraju da znaju i to je jedna velika lekcija koja će im mnogo značiti u životu, a to je da nikad ne sme da ih ponese bogatstvo i da nikada ne smeju da okrenu glavu od tuđe nesreće”, ispričao je za RINU Dragiša.

On je dodao da će radovi krenuti već u subotu i da će porodica imati svoj novi, pristojan dom, ali i pomoćne objekte.

“Napravićemo im kuću koja će biti u osnovi 10 x 8, sa dve ploče i koja će imati tri sobe, kupatilo, predsoblje i dnevni boravak. Imaće sve uslove za jedan normalan život a dole u uglu livade napraviću mu štalu da ima gde da smesti njegovu stoku koju ovako pažljivo hrani i održava. Ovaj dečak je primer kako se treba boriti i to je nešto što me je motivisalo da dođem i pređem nekoliko stotina kilometara”, kaže Dragiša.

Dragiša Tomić je poznati privrednik iz Požarevca koji je danas u penziji, ali je i dalje aktivan i živahan čovek, pun duha i dobrih namera. Meštani Katge verovatno će ga viđati ovih dana kada bude krenuo da dovozi materijal za novu kuću.

“Upravo sam se čuo sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem sa kojim sam dogovorio da svu papirologiju, dozvole i zemljane radove odradi grad Čačak. To mi je od velikog značaja da ne bih za to morao da vučem mašine iz Požarevca i stekao sam utisak da se radi o jednom prijatnom čoveku koji je odmah kazao da nam stoji na raspolaganju. Siguran sam da ćemo on i ja zajedno za neka dva meseca ovde proslaviti naselje sa malim Radojem i njegovom porodicom u novu kuću”, rekao je Dragiša.

Izvor: espreso.co.rs