Dr Nestorović je najveće iznenađenje izbora: Od vitezova reda zmaja do važnog faktora za vlast u Beogradu

|

Doktor Branimir Nestorović, koji je bio nosilac liste “Dr Branimir Nestorović – Mi, glas iz naroda” očigledno će biti tas na vagi koji će presuditi ko će napraviti koaliciju u Beogradu.

Ovo je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da će upravo odluka sa kim će Nestorović formirati koaliciju biti jedan od faktora koji će uticati na formiranje vlasti u Beogradu.

Nestorović je još 2021. godine predstavio je Udruženje za žastitu i unapređenje položaja dece “Vitezovi reda zmaja” i poručio da je spreman da se politički angažuje, ako zahtevi za promenu propisa koje je iznelo udruženje, u ne budu ispunjeni.

Branimir Nestorović je rođen 1954. godine u Beogradu. Kao mali živeo je u Obrenovcu, gde je završio i gimnaziju, prirodno-matematički smer.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1979. godine. Na Dečijoj klinici je specijalizovao pedijatriju, a posle toga i pulmologiju. Doktorat iz oblasti alergologije na temu “Polenska alergija u dece” odbranio je 1985.

U impresivnoj karijeri važne stavke su i redovan profesor na katedri za pedijatriju kao i načelnik Odeljenja pulmologije i alergologije u Univerzitetskoj dečijoj klinici “Tiršova”, gde je često primao bolesnu decu i bez uputa, što su mu mnogi zamerali.

U jednom intervjuu Nestorović je rekao da su ga kao čoveka formirale životne tragedije. Rano je ostao bez oca i bez finansijske podrške dok se školovao. Ćerka mu je rođena sa srčanom manom, vremenom je izlečena, ali mu je sin rođen sa autizmom. Borba između zvanične medicine i paranormalnog kod Nestorovića je počela još za vreme studija.

Sa tom oblašću bliže se upoznao na prvoj katedri za parapsihologiju u Evropi, na Medicinskom fakultetu u Frajburgu u Nemačkoj. Tamo je, po sopstvenom priznanju, stigao zahvaljujući devojci “u koju je bio toliko zaljubljen da mu nije smetalo da veruje u duhove”.

Prema prvim preliminarnim rezultatima na vanrednim izborima koji su održani danas, 17. decembra 2023. godine, doktor Branimir Nestorović kao nosilac liste “Mi – glas iz naroda” za parlament osvojio je 4,8 odsto, dok u Beogradu je osvojio 5,4 odsto.

Izvor: kurir.rs