Đoković nakon dva dana savladao Hurkača i prošao u četvrtfinale Vimbldona: Neka se spremi Rubljov

|

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković pobedom u jubilarnom, 100. meču koji je odigrao na Vimbldonu, plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Novak je u četvrtom kolu, u meču koji je počeo u nedelju, a završio se u ponedeljak pobedio Huberta Hurkača u četiri seta 7:6(8:6), 7:6(8:6), 5:7, 6:4.

Kao što se vidi i po rezultatu, Novak se namučio protiv Poljaka, ali je sasvim zasluženo stigao do pobede. Problematično je naročito bilu u trećem setu koji je i pripao Poljaku.

Neverovatni Hurkač je slao strašne servise i time najviše problema zadao rivalu. Novak je imao ozbiljan test protiv Poljaka koji je u ovom meču oborio rekord ovogodišnjeg Vimbldona po brzini servisa, koji je u jednom momentu iznosio 243 km/h.

Naš teniser je prošao među osam najboljih, gde ga čeka sedmi teniser sveta Andrej Rubljov.

Đoković je plasmanom u četvrtfinale sebi obezbedio za sada 360 poena, s obzirom da je i pored osvajanja u prošloj sezoni izgubio osvojeno 2021. godine. Taj učinak može biti i daleko veći do kraja Grend slema, a eventualnim trijumfom bi se sigurno vratio na poziciju broj jedan na ATP listi. To se može dogoditi čak i ako Karlos Alkaraz završi svoje učešće jednu rundu pre njega.

Manje važan, ali ne i nebitan aspekt, Novak je već sada sebi obezbedio zaradu od 340 hiljada funti, odnosno skoro 400 miliona evra.

Izvor: telegraf.rs