Đoković dobio primedbe zbog natpisa na kameri, pa održao govor za pamćenje o Kosovu: “Možda će me kazniti, ali opet bih to uradio”

|

Naš najbolji teniser Novak Đoković odgovorio je na pitanje o natpisu “Kosovo je srce Srbije”, koji je ostavio na kameri nakon meča sa Aleksandrom Kovačevićem. Teniser priznaje da je zbog toga već dobio primedbe stranih novinara, ali podseća da se Srbija drži rezolucije 1244 i da kao neko čiji je otac iz Zvečana, ima veću odgovornost.

“Nisam političar i nemam namere da ulazim u političke teme, boli me kao Srbina kada vidim šta se dešava na Kosovu, kako su naši ljudi proterani. Osećam odgovornost kao javna ličnost, kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, imam dodatnu odgovornost. Ne znam šta budućnost donosi za Srbiju i Kosovo, ali je bitnije pokazati slogu. Bilo je dosta primedbi internacionalnih novinara, nemam zadrške opet bih to ponovio, možda će me kazniti”, poručio je Đoković na konferenciji.

Smatra da ono što se dešavalo devedesetih godina ne može da izbriše stotine godina istorije i tradicije srpskog naroda na tim prostorima, i šalje poruku mira pre nego što nastavi turnir u Francuskoj.

“Ja sam protiv ratova, konflikta, imam saosećanje za sve ljude. Ova situacija sa Kosovom je presedan po internacionalnom pravu, znamo rezoluciju 1244, u situaciji smo koja je nezavidna. Kosovo je naše uporište, središte, najveća bitka se tu desila, manasitri su tamo, mnogo razloga ima zbog kojih sam zbog to napisao”, poručio je Novak nakon pobede.

On je u reagovao na nemile događaje koji su se prethodnih dana desili na severu Kosova. Albanci su naoružani krenuli u nasilno zauzimanje zgrada srpskih opština u Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, što je naišlo na revolt Srba u tom delu naše zemlje.

Izvor: nova.rs