Detaljan cenovnik putarina na putu do Grčke: Koliko novca morate izdvojiti za putarine – tačno u dinar

|

Sezona letovanja se bliži, a na graničnim prelazima već sada je počela manja gužva. Gradjani se preispituju koliko novca će ih koštati letovanje i da se isplati otići na more.

Na portalu Grčka info.com objavljene su tačne cene putarina od Srbije do Grčke preko Severne Makedonije. Cene izgledaju ovako: Putarina za putničke automobile od Subotice do Preševa je 2.120,00; Putarina za putničke automobile od Novog Sada do Preševa je 1.720,00; Putarina za putničke automobile od Beograda do Preševa je 1.490,00; Putarina za putničke automobile od Niša do Preševa je između 500 i 650 dinara (zavisno od izlaza na autoput iz Niša). Cene putarina u Srbiji do Dimitrovgrada (za turiste koji za Grčku putuju preko Bugarske); Od Subotice do Dimitrovgrada putarina za putničke automobile je 1.950,00; Od Novog Sada do Dimitrovgrada putarina za putničke automobile je 1.550,00; Od Beograda do Dimitrovgrada putarina za putničke automobile je 1.310,00; Od Niša do Dimitrovgrada vozači će putarinu plaćati između 390 i 440 dinara (zavisno od izlaza na autoput iz Niša).

U Makedoniji na 5 naplatih rampi platićete putarinu, što je ukupno oko 15 evra. Putarinu kroz Severnu Makedoniju možete platiti i karticom.

Cene putarina u Grčkoj slične su kao i one kroz Severnu Makedoniju.

Izvor: kurir.rs