Danju radi u štali u gumenim čizmama, uveče zablista u haljini i štiklama: Anđelija (15) pokazala šta su prave vrednosti

|

Devojka koja je oduševila region, Anđelija Ilić (15) iz sela Rutevac završila je osmi razred i pravi je primer deteta koje je vaspitanje izvelo na pravi put. Osim što ide u školu, Anđelija brine i o kravama na farmi.

U jednom od videa Anđelija je snimila kako radi i čisti štalu, a zatim je pokazala i kadar kako je izgledala na maturi. Uniformu za štalu zamenila je svečanom belom haljinom, a gumene čizme štiklama. Ljudi su oduševljeni njenim trudom i radom, ali i promovisanjem pravih vrednosti.

“Od malih nogu sa roditeljima sam to naučila, meni dan izgleda tako što ustanem oko pet, šest, kopamo silažu, to je smesa od kukuruza koju držimo u silosima. Ona 30 dana stoji tako i posle je dajemo kravama. Roditelji kažu da sam im desna ruka, nisam sama naravno”, piše 017.

“Naučila sam da muzem krave pre četiri godine godine. Bilo je nerviranja malo, nisam uspevala odmah, ali kasnije sam uspela. Posebna je ljubav prema kravama, svaka ima svoje ime i dala sam im moderna imena. Bikove ćemo imati uskoro, proizvodimo meso”, rekla je ona i prokomentarisala video gde je prvo u štali, a onda spremljena u haljini:

“Retko ko živi ovakav život i retko ko to podržava od mlađih generacija. Svi misle da se uđe u štalu radi slikanja, snimanja i pregleda i da se samo izađe. To nije tako. Upisaću Poljoprivredno – veterinarsku školu – Svilajnac. Zadala sam sebi cilj da završim tu školu, fakultet i da se vratim da nastavim sa roditeljima prorodičnu priču”, kaže Anđelija.

Izvor: espreso.co.rs