Danas ponovo stižu obilni pljuskovi: Poslepodne i krajem dana grmljavinske nepogode zahvatiće nekoliko delova Srbije

|

Posle jučerašnjih veoma burnih vremenskih prilika, uz jake grmljavinske oluje i grad, današnje jutro osvanulo je vedro. Već ovog jutra temperature u Srbiji prelaze 25 stepeni, a i osećaj sparine je jako izražen.

I današnji dan neće proteći bez pljuskova, ali i mogućih nepogoda. Ipak, u većem delu Srbije tokom dana biće sunčano i dalje toplo, ali ugodnije u odnosu na prethodnu nedelju.

Maksimalna temperatura biće od 30 stepeni na severu i zapadu do 35 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 31 stepen.

Posle podne u zapadnim i jugozapadnim, zatim i u južnim predelima očekuje se jači razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. U ovim predelima biće idealnih uslova i za formiranje jačih grmljavinskih nepogoda sa gradom, uz jake gromove i vrlo obilne pljuskove, a deo tih već formiranih nepogoda doći će u jugozapadnoj visinskoj struji iz Bosne.

Najveća opasnost od oluja posle podne i pred kraj dana je u Podrinju, na zapadu i jugozapadu Srbije, na Pešteru, u Raškom okrugu, na Kosovu i Metohiji. Prema kraju dana i i tokom večeri deo ovih grmljavinskih procesa premeštaće se ka Mačvi i Sremu, dok bi u centralni, istočnim i severoistočnim predelima ostalo uglavnom vedro.

Pojave koje se i danas očekuju, uobičajane su u ovom delu godine, a kako potencijalno mogu biti opasne, poželjno je pratiti državne i nadležne službe i preventivna njihova upozorenja.

Izvor: espreso.co.rs