Dačić otkrio identitet mladića koji je pucao u žandarma: Poreklom je iz Mladenovca – Prešao u drugu veru i živeo u Novom Pazaru

|

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otkrio je identitet napadača na žandarma koji je obezbeđivao izraelsku amabasadu. Dačić je otkrio da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca.

“Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Žujović je oko 11 časova iz samostrela pucao u pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (35) i pogodio ga strelom u vrat. Jevremović je u samoodbrani potegao oružje i ispalio hice u Žujovića, koji je na kraju podlegao povredama. Žandarm je hitno prevezen u Urgentni centar gde je operisan i nalazi se u šok sobi.

Ministar policije Ivica Dačić je ranije otkrio da je napadač više puta prilazio kućici u kojoj je Jevremović sedeo dok je bio na dužnosti i postavljao pitanja za pravac. Zatim je otvorio vrata, iz kese izvukao samostrel i pucao u žandarma.

Izvor: telegraf.rs