Da li Kostin otac ostaje u pritvoru? Iz Višeg javnog tužilaštva se oglasili o slučaju – Ovo je njihov predlog

|

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da produži pritvor ocu 13-godišnjeg K.K. koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” lišio života deset i ranio šestoro ljudi. Produženje ove mere je predloženo, kako je saopštavaju iz VJT, “da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.”

Više javno tužilaštvo protiv V.K. sprovodi istragu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Postoji sumnja da je u prethodnom periodu obučavao maloletnog sina da rukuje vatrenim oružjem, time što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Osim toga, sumnja se da nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije, koje je inače u legalnom posedu držao u metalnom sefu unutar ormara u predsoblju stana. Usled takvog postupanja, njegov sin uspeo je da dođe u posed dva pištolja kojima je počinio masakr.

Osumnjičeni V.K. je na saslušanju negirao krivicu i detaljno je izneo odbranu. Osim ovog postupka, vodi se i predistražni postupak protiv majke dečaka kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo ima elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta. Ona je već dala izjavu u policijskoj stanici u pratnji advokata.

Izvor: espreso.co.rs