Cela Srbija je pod žutim meteo alarmom: Danas pljuskovi i jak vetar, sutra sneg – RHMZ objavio prognozu za naredne dane

|

Danas se u Srbiji očekuje jače naoblačenje sa padom temperature, kišom i pljuskovima sa grmljavinom mestimično. U južnim i istočnim krajevima tokom većeg dela dana biće suvo i toplo, ali u toku noći naoblačenje stiže i u tim delovima Srbije. Jutarnja temperatura kretaće se u rasponu od 7 do 15 stepeni, na jugu i istoku oko četiri stepena, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

Vetar povremeno jak južni i jugozapadni, na planinama sa olujnim udarima, tokom dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, kratkotrajno olujni. Zbog toga je RHMZ na teritoriji cele Srbije objavio žuti meteo alarm.

U nedelju će biti oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom i osetno hladnije, uz umeren, povremeno jak, a u Timočkoj Кrajini i olujni severni vetar. U drugom delu dana prestaju padavine i kreće postepeno razvedravanje najpre na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje. Najniža temperatura kretaće se od 3 do 8 stepeni, a najviša od 8 stepeni na jugu, pa do 14 stepeni na krajnjem severu.

U ponedeljak jutro hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, a u toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren, a na istoku i jak severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 6 stepeni, a najviša od 13 do 17 stepeni.

U utorak jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem pri tulu, dok će u toku dana biti sunčano i toplije. Vetar slab i promenljivog pravca. Najniža temperatura od 0 do 6 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepen.

Izvor: kurir.rs