Bivši srpski zet probao naš omiljeni doručak – Amerikanac se prekrstio pa zagrizao: “Zbog ovoga morate da dođete u Srbiju”

|

Džibri Bel, Amerikanac koji je Srbima najpre postao poznat zbog braka sa Nišlijkom Mionom, opet je u poseti Srbiji i Beogradu. On je toliko oduševljen našom zemljom da svakodnevno na svojim društvenim mrežama objavljuje video snimke gde priča o mnogim stvarima s kojima se susreće.

Džibri je inače široj javnosti postao poznat pre nekoliko godina kao član muzičkog benda iz Amerike “Black Serbs”, ali i kao suprug Srpkinje Mione iz Niša, s kojom je živeo u Americi. Iako nažalost njihova ljubav nije opstala, ipak, ljubav prema Srbiji i srpskom narodu je ostala, pa je tako pored gesta taksiste u Beogradu koji mu je vratio novčanik, sada priznao da je oduševljen, ni manje ni više nego burekom!

“Još jedan razlog zašto treba da dođete u Srbiju jeste – burek! Najukusnije pecivo koje ćete ikad probati, obećavam vam! Ovo je tako ukusno. Nešto poput pite sa sirom, mesom, apsolutno predivno. Postoji čak i sa spanaćem ali i sa drugačijim vrstama mesa, pa nerealno.

Ne znam, evo dok pričam o bureku ide mi voda na usta. Ima ga u svakoj pekari u Srbiji. Takođe, morate ga jesti uz jogurt. Jogurt je preukusan. Znam da nekima zvuči čudno, ali bukvalno zagrizete dobro parče bureka i zalijete ga jogurtom, to vam je najukusnija stvar koju možete jesti za doručak”, govorio je Džibri koji se krstio dok je isprobavao sve pomenute vrste bureka i “zalivao” ih jogurtom.

Objave ovog tipa uglavnom dobiju veliki broj pozitivnih reakcija – kojih i sada nije manjkalo.

“Jedan ugriz toga i postaješ Srbin”, “Brat je za srpski turizam uradio više nego bilo ko”, “Džibri, ti si ambasador Srbije”, “Još da naučiš srpski jezik i postaješ pravi Srbin”, “Mislim da bi mogao da se preseliš u Srbiju, skroz ide uz tebe”, “Kako se krsti brat, svaka čast”, glasili su neki od komentara ispod njegovog videa.

Izvor: blic.rs