Baklje, kolo i muzika, a kad su prošli pored “Ribnikara” zavladao muk: Maturanti nikad tiši na mestu tragedije

|

Za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola, kao i učenike osmog razreda u Srbiji, danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini.

Po ustaljenoj tradiciji, učenici današnji dan koriste kako bi proslavili sa drugovima. Bilo je muzike, palile su se baklje, oplelo se kolce. Osim toga, održan je i “Defile malih maturanata” koji je počeo u 11 sati na Trgu kod Beogradskog dramskog pozorišta, zatim u parku kod Vozarevog krsta, a zatim su obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Tom prilikom maturanti su odali počast drugarima koji su tragično stradali u OŠ “Vladislav Ribnikar” prošle godine 3. maja.

Na Instagramu je objavljen video snimak na kome se vidi kako učenici tiho i dostojanstveno prolaze pored mesta tragedije za sve drugare koji su prerano završili detinjstvo i život.

Ostali učenici osnovne škole, od prvog do sedmog razreda sa nastavom završavaju 14. juna, a svi srednjoškolci sedam dana kasnije, odnosno 21. juna.

Izvor: espreso.co.rs