ATP zapretio, bogati Arapi smislili plan da zaštite Novaka i ekipu od kazni: Šeik spremio čitavo bogatstvo za Đokovića

|

Novak Đoković i ostali najbolji teniseri današnjice moći će da učestvuju na turniru “Šest kraljeva slema” jer su bogati Arapi osmislili savršen plan kako ATP ne bi mogao da iskoristi pravo da kazni igrače.

Teniski moćnici uveli su novo pravilo koje će najboljim svetskim igračima oduzeti njihov “platinum status” ukoliko učestvuju u nezvaničnim događajima koji traju tri ili više uzastopnih dana. ATP takođe ne dozvoljava da prvih 30 igrača sa liste učestvuje na egzibicionim turnirima u istoj nedelji kada su na programu Masters 1000 ili ATP 500 događaji. Zbog toga su ljudi zaduženi za tenis u Saudijskoj Arabiji napravili genijalan plan koji su nazvali “2-1-2” kojim su zaštitili Đokovića i ekipu od kazni ATP-a.

Turnir “Šest kraljeva slema” igraće se po sistemu dva dana igre, dan pauze, dva dana igre, tako da ATP neće moći da kazni igrače. Osim toga, start ovog turnira pomeren je sa februara na 14. oktobar kada su u kalendaru samo dva ATP 250 turnira.

Razmišljali su o svemu bogati Arapi, te će sada moći da ponude izdašne sume novca Novaku i ostalim najboljim teniserima današnjice, a na njima će biti da odluče hoće li će se pojaviti u Saudijskoj Arabiji.

Kako je objavljeno, na ovom prestižnom turniru trebalo bi da nastupe Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune. Kako saznaje britanski „The Telegraph“, svaki učesnik trebalo bi da dobije ček od 1,5 miliona dolara, dok bi pobednik bio bogatiji za čak šest miliona dolara.

Izvor: kurir.rs