Ana je u sud u Kuli morala da uđe ogrnuta ćebetom na +40 stepeni: Ovako izgleda “sramotna” haljina zbog koje je nisu pustili unutra

|

O pravilima oblačenja pri ulasku u razne državne institucije suvišno je govoriti, ona su istaknuta na vratima. Tako znamo da su leti zabranjene bermude, majice na bretele, obuća sa otvorenim prstima…

Prema “dres kodu” nisu poželjne ni prekratke suknje i topovi, ali šta je sa odevnim komadom koji u svom ormaru ima skoro svaka žena, midi haljini na široke bratele?

Izvesna Ana, korisnica mreže X, podelila je objavu u kojoj se požalila da je, obučena upravo u ovakav model haljine vraćena sa suda u Kuli, ali onda se snašla i uspela da uđe – sa ćebetom prebačenim preko ramena.

“U ovoj haljini me nisu pustili u sud, jer je neprikladna. Dužina je ispod kolena, ali ima naramenice. Pa sam na ovih 40 stepeni ušla pokrivena ćebetom”, otkrila je Ana.

Ona je u komentaru istakla da nije neko ko ne vodi računa o pristojnosti, ali da joj je ovo bilo van svake pameti i da sa ovakvim modelom haljina nema problem u Novom Sadu.

“Nije problem da ispoštujem ubuduće, ali mi je nejasno. Čak nije ni nejasno, već je selektivno. Viđam vulgarnije obučene i našminkane žene na svakom koraku po institucijama a koje su samo zadovoljile formu pokrivenim ramenima npr. Zbog toga mi nije palo na pamet da ću u haljini pristojnog zatvorenog kroja i dužine izazvati problem”, navodi Ana.

Objava je prikupila mnogobrojne komentare, a mnogi su posvedočili i vlastita iskustva:

“Sasvim pristojna haljina, ali ajde, kad su posložili sve ostalo, još im je samo to ostalo! A to što službenice hodaju polugole po sudu, nema veze.”
“Jednostavno ne puštaju s naramenicama. Meni je zadnji put čuvar pozajmio košulju da mogu da uđem, onu plavu. Imaju košulju baš za te slučajeve”.

“Da znaš kakvi smo mi puritanci, došla bi u jorganu”. “Isti model haljine, midi dužine bez rukava, obezbeđenje u bolnici nije htelo da me pusti na zakazani lekarski pregled. Kažu da bez rukava ne može. Izvadila sam peškir za plažu iz prtljažnika i umotala se u njega”.

Izvor: espreso.co.rs