Ana Brnabić o registrovanim dronovima u blizini vojnih objekata: “Mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo”

|

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je sinoć da će sve bespilotne letelice koje budu registovane u blizini vojnih objekata biti srušene, što bi uradila i svaka druga zemlja.

Govoreći o naređenju predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića da se podignu „migovi 29“ nakon što su uočeni dronovi koji su nadletali područje Merdara i okolinu Raške, premijerka kaže da je reč o pitanju bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji i generalno problemima koji postoje u pokrajini.

„Tačno je, bespilotne letelice su snimale jedan položaj u našoj Kopnenoj zoni bezbednosti i naše dve kasarne i mene je obavestio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije, on je dao nalog da se pojača policijska zaštita u vazduhu, tako da taj nalog sada stalan, trajan i on je na snazi i ostaće na snazi“, rekla je Brnabić za RTS.

Ukoliko se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo svaku takvu letelicu da srušimo, kao što bi uradila svaka druga zemlja – dodala je premijerka Brnabić.

Na pitanje zna li se čije su to letelice, kaže da ne bi davala više više informacija.

„Moguće da će predsednik Vučić da razgovara o tome. Ministar odbrane Miloš Vučević će ukoliko gostuje na RTS-u pričati o tome“, dodala je Brnabićeva.

Izvor: rts.rs