Alkaraza eliminisao anonimni Mađarski teniser: Karlos prestigao Novaka na ATP listi pa se obrukao kao nikad

|

Karlos Alkaraz uspeo je da se vrati na vrh ATP liste, tako prestigavši našeg Novaka Đokovića, ali to mu nije dalo dodatni motiv da nastavi sa brilijantnim mečevima.

Talentovani Španac neslavno je završio svoje učešće na ovogodišnjem Mastersu u Rimu, pošto je danas pretrpeo neverovatan poraz od Fabijana Marozana, koji je slavio sa 2:0 (6:3, 7:6).

Ovo je definitvno najveće iznenađenje na turniru, a da stvar bude veća, ovo čudo je režirao 135. reket sveta. Alkaraz danas nije ličio na sebe, dok je protivnik koristio svaku njegovu grešku, igrao meč života i potpuno zasluženo došao do pobede. U osmini finala, Marozana čeka Borna Ćorić, koji je pobedio Roberta Karbaljesa Baenu sa 2:0 u setovima.

Mađar je bio van sebe zbog pobede nad Špancem, a to je pokazao i u izjavi nakon meča, koja je bila poprilično kratka, ali i efektna.

“Ne mogu da verujem, pobedio sam najboljeg na svetu, ne mogu da opišem osećaj. Počeo sam da radim jače, osećao sam se sada kao kod kuće, fenomenalna atmosfera”, poručio je bio Marozan nakon najveće pobede u karijeri.

Izvor: telegraf.rs