Albanski novinar provocirao navijače Srbije pred tribinom: FSS hitno i oštro reagovao kod UEFA

|

Skandal se dogodio na utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je ArlindSadiku, albanski novinar, ili se tako samo predstavlja, a zapravo sramoti ovu profesiju, nakon meča stao pred srpske navijače i pokazao simbol “albanskog orla”, kojim je isprovocirao naše navijače.

Skandalozan potez Albanca, koji na Kosovu i u Albaniji smatraju herojskim činom, izazvala je i hitnu i oštru reakciju Fudbalskog saveza Srbije.

Portparol Milan Vuković je u ime našeg saveza poslao protestnu notu UEFA sa zahtevom da se hitno kazni pomenuti novinar uz ukidanje akreditacije i njemu i mediju koji predstavlja.

U nastavku pogledajte i šta je rečeno u mejlu koji je dostavljen na UEFA adresu:

“Posle utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izveštaja i naišao sam na ovo. Zahtevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čoveku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što pre”, navodi se u mejlu i dodaje:

“Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tak može nazvati, koji je akreditovan od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mejl”, poručio je Milan Vuković.

Kako će UEFA reagovati na ovu protestnu notu, ostaje nam da vidimo uskoro.

Izvor: telegraf.rs