Adriana Vilagoš i Angelina Topić medaljama sa Evropskog prvenstva obezbedile primanja do kraja života

|

Adriana Vilagoš i Angelina Topić postale su najmlađe penzionerke u našoj zemlji. Srpske atletičarke osvajanjem srebrne i bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu obezbedile su sebi prihod po okončanju karijere.

Adriana Vilagoš ima 18, a Angelina Topić 17 godina i njihov uspeh na EP u Nemačkoj pokazuje da je pred njima velika karijera, u kojoj će sasvim sigurno biti i boljih rezultata, pa će samim tim obe moći i da povećaju svoja doživotna mesečna primanja.

Uredba o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama iz 2016. godine kaže – srebrna medalja na EP donosi penziju u visini od jedne i po prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar. Bronzana medalja na EP donosi penziju od jedne prosečne neto zarade u Republici Srbiji za mesec decembar prethodne godine.

Zakonom je predviđeno da Adriana Vilagoš za osvojenu srebrnu medalju na EP dobije premiju u visini od 15.000 evra, a Angelina Topić za bronzu u visini od 10.000 evra. Njih dve biće veliki aduti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je na EP u Minhenu osvojila rekordne 4 medalje, pošto je zlato osvojila Ivana Španović u skoku u dalj, a srebro Armin Sinančević u bacanju kugle.

Izvor: kurir.rs