Zubarka iz Subotice izbacila Ruskinju iz ordinacije: Aljona stalno ponavljala ove reči

|

Ruskinja Aljona Podlešnjih želela je da ispriča kakvu nepravdu je doživela u Subotici gde živi već neko vreme, gde joj deca idu u školu i nada se da će senekada vratiti u rodni Perm. Iako su se skroz uklopili i prilagodili novonastaloj situaciji, Aljona je prošle nedelje doživela šok u jednoj privatnoj zubnoj ordinaciji.

– Dete je zabolelo zub i, po preporuci jednog poznanika iz Srbije, otišli ​​smo u jednu Stomatološkau ordinaciju u Subotici – počela je priču Ruskinja.

– Zubarka je za 10 minuta mojoj ćerki izlečila jedan mlečni zub. Imala je dobru komunikaciju sa detetom, ali ne baš nežno. Uglavnom, komunikacija je bila sasvim korektna do objavljivanja cene njenih radova – kaže Aljona.

Doktorka je tražila 6.000 dinara za lečenje jednog mlečnog zuba, međitim niti je izdala fiskalni račun, niti obrazložila zašto je cena popravke mlečnog zuba bila toliko skupa.

– Sestra je na malom papiru napisala „lečenje 54 zuba” i prijavila cenu, od čega sam se skoro onesvestila. Iako ne znam srpski jezik i počela sam da ponavljam samo jednu reč „užas, užas“, koja je razumljiva na svim slovenskim jezicima – rekla je Ruskinja.

Ona je odmah zatim potražila pomoć na Viber grupi sa roditeljima školskih drugova njene dece, koji su isto tako negodovali i rekli da to nije realna cena usluge.

– Od nje sam zatim zahtevala da mi objasni zašto trebam da platim 6.000 dinara, na šta je doktorka rekla da je to cena iz cenovnika. Međutim, u cenovniku je pisalo „lečenje jednog zuba kompozitom košta 3000 dinara“. Pitala sam je zašto da plaćam kompozit, a ona nas nije upozorila da će koristiti kompozitnu plombu i ne mogu da proverim da li je to tačno ili ne. Tražila sam i da mi objasni otkud cifra od 6.000 dinara, ako je detetu lečila samo jedan zub – rekla je ona.

Kada je Aljona zatražila račun, koji narvno nije dobila, a doktorka nije ni nameravala da ga izda, nego je zahtevala da napuste ordinaciju.

– Sa doktorkom smo komunicirali uz pomoć elektronog prevodioca, a ja sam joj tada napisala: „Ovo mi radite jer sam stranac. Nakon ovih reči doktorka me je izbacila. Bilo mi je mnogo neprijatno i nisam očekivala da će doktorka, koja baš treba da bude saosećajna i humana, iskoristi to što ne znam srpski jezik i što mi je dete bolesno, da mi naplati onoliko koliko u stvari i ne košta – rekla nam je sagovornica.

Ona još kaže i da je ta situacija zabrinula i druge roditelje u Subotici, jer je, posredi diskriminacija. Kako nam je rekla Ruskinja, oni su i po nekoliko puta manje plaćali usluge te iste doktorke.

Ovo je bila tema broj jedan u Subotici, s obzirom na to da je Aljona ovu situaciju podelila i u popularnoj subotičkoj Fejsbuk grupi, a doktorka se nije se oglasila povodom ovog neprijatnog događaja. Javilo se dosta Subotičana koji su hvalili rad ove doktorke, iako to ni u jednom trenutku nije ni bilo upitno, ali bilo je i onih koji su osudili ponašanje ove doktorke.

Izvor: kurir.rs