Zoran našao novčanik, pa 30 km vozio do vlasnika: Umesto “hvala” dobio prijavu – “Ako nekome nešto učiniš, sam si kriv”

|

Nesvakidašnji slučaj beležimo u Hrvatskoj, gde se izvesni Zoran našao u fokusu javnosti. On je svojom objavom na Twitteru pokrenuo gomilu komentara. Čovek tvrdi da je pronašao izgubljeni novčanik, a onda se odvezao 30 kilometara do vlasnika, kako bi mu ga vratio. Zauzvrat nije dobio ni hvala, a ono što je mnoge šokiralo je da je prijavljen policiji?!

“Našao novčanik, vozio 30 km do adrese da vratim to čoveku, do policije imam 40, računam bliže je. Lik hoće da slika moju ličnu kartu, ja mu ne dam, on zapisao broj tablice i prijavio policiji sumnju u krađu identiteta. Ovi došli po mene u firmu u 08:00, tražili slike po mobilnom”, napisao je Zoran.

Zatim je nastavio u drugoj poruci:

“Uzeli izjavu i nakon četiri sata odbacili sve i pustili me kući. Ako ubuduće nađem nešto od nekoga… pare u džep, dokumenti u smeće i doviđenja”, rešio je Zoran.

Njegova objava ima više od 88.000 pregleda i 1,2 hiljade lajkova, u trenutku pisanja ovog teksta. Ljudi su komentarisali situaciju u kojoj se našao, svako je imao drugačiji stav a nekolicina je opisala svoja neprijatna iskustva sa sličnim situacijama.

“Ne znam gde je moj pokojni ćale iskopao izreku ‘ako nekome nešto učiniš – sam si kriv’, ali toliko je puta citiram da već dosadih”, napisao je jedan.

Na komentar se nadovezala jedna žena: “Ja našla pre mesec dana, okrenula 5 brojeva da dođem do lika, poslao devojku, ona pokupila uz poluhvala, ja se malo uvredila, a vidi kako sam mogla proći”.

Izvor: telegraf.rs