Zora Dobričanin tvrdi da Kosta nije bio sam u zločinu: “Da napravi Molotovljev koktel a da niko ne oseti benzin?!” – Otkrila kako teče istraga

|

Advokatica Zora Dobričanin prilikom gostovanja u Jutarnjem programu televizije Informer govorila je o dečaku Kosti K. i o istrazi koja se vodi protiv njega. Ona je neke činjenice iznela prvi put za javnost, a to je da iza dečaka, možda, stoji neko ko je hteo da izazove strah u svima nama.

S obzirom da se radi o masakru velikih razmera, ali i dečaku koji nema 14 godina, advokatica za “Informer TV” objašnjava kako ova istraga, koja nije zvanična, izgleda.

“Svi ljudi su upali u takvu psihozu, strah i strepnju. Posebno je strašno kad ginu nedužna deca i žene”, započinje Dobričanin izlaganje i nastavlja:

“Došli smo do činjenice da je precizno birao svaku pojedinu žrtvu. Svaku je naciljao kao vrhunski profesionalac. Da li ga je neko nagovorio? Ja sam prvog dana imala ideju, da je neko njega negde “ulovio” na društvenim mrežama, pa mu ispirao mozak, zatim iskoristio za ovu situaciju, koju sam nazvala terorističkim aktom, takav strah je izazvan tog dana i to je ništa drugo do teroristički akt. Lišeno je života devetoro dece i radnik obezbeđenja, moramo to široko posmatrati! Moramo zaštititi našu zemlju, a tada ćemo se osećati bezbednije, jedino tada”, poručuje advokatica.

Istraga je u toku i nadležni organi svaki aspekt procenjuju iz više uglova. Dečak je na neuropsihijatriji, a stručnjaci za bezbednost usmereni su na detalje, kao što su: kako je jedno tako malo dete moglo da napravi Molotovljev koktel?

“To nije zvanična istraga jer on nema 14 godina, ispod je radara krivične odgovornosti. Nemamo klasičan postupak protiv lica koje se predalo. Međutim, to što nemamo konkretnog uhašđenog, naši organi šire izučavaj ovaj slučaj. Proučavaju mu navike, navike njegove okoline, možda da li je bio u nekim kriminalnim grupama i da li je produžena ruka nečija, i čija tačno. Jedino što se sada može jeste ovo sada, da ga proučavaju na neuropsihijatriji. On tu može da ostane dugo, duže, zauvek”, ističe advokatica za “Informer TV”.

“Istraga je u toku. Rekla sam da se ne objavljuju podaci o dečaku, slike, međutim ime mu je izašlo, to stvara negativne heroje. Sada ima onih koji se poistovećuju sa njim, podržavaju tog dečaka, zatim se dogodio i sledeći masakr u Mladenovcu, sve zbog senzacionalizma. Nije dobro što su objavljeni toliki podaci, trebalo je malo više raditi u javnosti. Ne samo vezano za ovaj slučaj, već svaki, jer na taj način se odvlači od istrage. Informacije moramo da biramo”, kaže Dobričanin i prelazi na srž problema:

“Nije uobičajeno da dete od toliko godina ima šaržere, pištolje, to mora jako dobro da se ispita. Ako je napravio Motoljev koktel, to je moralo da seoseti. Ko ne veruje neka unese flašu benzina. Mene su ti molotovljevi kokteli najviše zainteresovali, kao i činjenica da je postojao spisak. Na spisku je jedno ime precrtano, to ne može da izađe iz glave trinaestogodišnjaka. Zato mislim da je on upotrebljen, od strane nekog drugog zlog i proračunatog, koji je hteo da nam izazove strah koji neće skoro prestati”, poručuje advokatica Zora Dobričanin.

Izvor: informer.rs