Zlatna odbojkašica Maja Ognjenović ovekovečena u rodnom gradu: Obradovala je porodicu srećnim vestima (FOTO)

|

Velika čast ukazana je ovog leta odbojkašici Maji Ognjenović, kada je posrila Gradsku kuću u njenom rodnom Zrenjaninu i tom prilikom razgovarala sa gradonačelnikom o svim sportskim a i drugim temama.

Tada je otkriveno da je na zidu jedne zgrade oslikan mural Maje Ognjenović, što na jedan poseban način iskazuje počast za sve što je ova naša zlatna odbojkašica uradila ne samo za srpski sport već i za buduću inspiraciju mladima njenog rodnog grada.

– Ovim muralom ukazana mi je ne samo čast, već i poverenje na kom sam veoma zahvalna i ne postoje reči kojima bih mogla da to i opišem. Kada sam došla u Zrenjanin, po završetku sezone i videla svoj lik u takvoj veličini, izazvalo je mnogo emocija u meni – rekla je odbojkašica.

Svoj mural je odbojkašica mogla da viđa često, jer je najveći deo leta provela u svom rodnom gradu, jer nije imala poslovnih obaveza previše.

– Često dolazim u Zrenjanin, čak i na par sati ili nekoliko dana, osećam ga kao svoj grad i uvek mi je blizu srca. Odbojka je posao koji volim najviše i radim toliko dugo i bila bi šteta i nepravda da svoje znanje i iskustvo ne prenesem na mlađe generacije ili na one kojima je to potrebno. Razgovarala sam i o tome sa gradonačelnikom, kako bih jednog dana upravo u Zrenjaninu mogla oformiti neku školicu, kamp ili organizaciju te vrste. To su neki moji planovi, a interesovanje sigurno postoj jer je Zrenjanin i grad sporta u kom je odbojka uvek bila na najvišem nivou, sa mnogo talenata, koje je uvek pratio kvalitetan stručan rad – rekla je Maja prilikom posete gradonačelniku.

Izvor: story.rs