Zlatibor Lončar ovde dolazi svaki dan: Evo gde je i šta radi bivši ministar zdravlja – vratio se svom starom poslu

|

Doc. dr Zlatibor Lončar, bivši ministar zdravlja posle odlaska iz Vlade Srbije vratio se svom starom poslu u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije.

– Lončar ima svoj operativni program u Urgentnom centru, smešten je na odeljenju transplantacije, gde je i ranije operisao i gde je bio načelnik odeljenja pre prelaska u Vladu Srbije. Ne dežura, ali ima svoj tim lekara s kojima operiše, radi operacije iz abdominalne hirurgije. Svakodnevno je u Urgentnom – priča izvor.

I kao ministar je neretko dolazio u Urgentni da operiše, ocnosno nikada nije prekidao s operacijama, samo što to sad redovno radi.

– Korektan je, kao hirurg zna da proceni situaciju, odmeren je u tom smislu i hoće da učini kolegama. Ljubazan je, svima se javi, počev od portira pa redom – kaže naš izvor.

Zvanično je vraćen na mesto pomoćnika direktora UKC Srbije za medicinska pitanja, gde je i bio pre odlaska u Vladu Srbije 2014, kada mu je i zamrznuto to radno mesto. U to vreme je bio i na čelu Urgentnog centra, gde je sada asist. dr Marko Ercegovac.

Na funkciji ministra zdravlja bio je od 27. aprila 2014, pa sve do 26. oktobra 2022, kada je izabrana nova Vlada Srbije, a na mesto ministra zdravlja postavljena prof. dr Danica Grujičić. Lončar je u tri mandata bio ministar zdravlja jer je biran i posle izbora 2016. i 2020.

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić je, saopštavajući imena članova nove vlade na sednici Predsedništva stranke 23. oktobra, rekao da od Lončara, kao i nekih drugih naprednjaka koji više neće biti u kabinetu u Nemanjinoj, ne očekuje da se naljuti zato što više nije ministar.

Izvor: kurir.rs