“Živimo u mraku, jedemo suvu hranu”: Marija sa dečkom iznajmila stan, gazda im isključio struju – Razlog je neverovatan

|

M. N. (23) iz Beograda, rešila je da ode iz svoje porodične kuće, jer je htela da se osamostali. Osim studiranja bavi se i honorarnim poslovima kako bi zaradila za život i studije, posebno što i plaća kiriju u prestonici.

Na svu muku, izbačena je iz iznajmljenog stana, jer je stanodavac našao nove stanare iz Rusije. Nakon toga bili su prinuđeni da plaćaju “stan na dan”, što je najmanje isplativo, pa su morali da potraže drugo rešenje.

Međutim, “problem” koji je uvek imala, jeste pas. Kako je poznato, retko ko želi psa u stanu, a onda su našli oglas iz “snova” jer je stanodavac odlučio da primi i njihovog ljubimca.

“Otišli smo da pogledamo stan, videli smo da je u vrlo lošem stanju; sve je iscepano i prljavo, neke stvari su i polomljene, ali smo morali da pristanemo jer nismo imali gde i prihvatio je da sa nama bude pas. Dogovor je bio da je kirija 280 evra, plus struja i grejanje koliko potrošimo. Tada nam je rekao da on obračunava potrošnju, i da ona iznosi 15 dinara po kilovatu”, objašnjava M.N. i dodaje:

“Platili smo kiriju, a onda nam je uz to doneo i račun koji je sam sklopio na jednom papiriću, i gde se nigde ne vidi prava potrošnja struje. Po njegovoj oceni, mi smo za mesec dana potrošli struju u vrednosti od 13.000 dinara, čak i malo jače. Ja sam na poslu i na fakultetu, momak nije tu po ceo dan jer radi, pa je pitanje kako smo mogli da napravimo toliki dug? Zaista mi nije jasno… Tada je nastao veliki problem i svađa, koje je tekla uz pretnje”, priča Marija.

Zatim je usledila i potpuna restrikcija struje za 280 evra mesečno.

“Kada smo mu rekli da ne želimo da platimo, i da za manje pare ljudi koriste TA peć i lepo se greju, počeo je da nam preti iseljenjem. Mi nemamo nikakav ugovor kod njega, a svi nam kažu da su cifre sulude. Pogledajte samo u kakvom je stanju stan, inače, nalazi se u Kumodražu, što i nije baš neka izvrsna lokacija”, kaže M.N. i dodaje da im je gazda ugasio struju, grejanje, sve…

“Živimo u mraku, a imam utisak da je u kući minus. Jedemo samo suvu hranu koju kupujemo, jer ništa ne možemo da skuvamo i spremimo. On živi u istom dvorištu i on ima struju i sve, a nama kaže kako će popucati cevi od pritiska, plus nismo platili račun. Mi hoćemo da platimo, ali kada budemo videli koliko smo zaista potrošli”, priča rezignirana devojka.

Kako kaže, čeka prvi stan po normalnoj ceni da se preseli, jer rešenje ovde ne vidi.

Izvor: telegraf.rs