Žena iz grada isprozivala sve koji žele na selu: “Pre bih digla kredit za stan nego otišla na selo pa makar mi kućerinu poklonili”

|

Vest da je Dejan Milošević poklonio 25 parcela svoje zemlje svakom ko želi tu da dođe i da se naseli, samo da bi imao komšije i da ne živi kao pustinjak, mreže su se razbuktale večitom polemikom – gde je bolje na selu ili u gradu?

Mnogim građanima je bilo žao što na vreme nisu videli Dejanov oglas posle kog je prepisao svoju zemlju, na mestu gde i sam živi, na sve koji su želeli da tu dođu.

Mnoge koji su potekli sa sela povukla je u komentarima nostalgija za zavičajem ali uz ogradu da znaju koliko se na selu teško živi i radi. Bilo je i rođenih velegrađana koji idilično doživljavaju selo i voleli bi tamo da žive sve dok ne bi morali da u gumenim popkama uđu u štalu, uzmu vile, motiku ili budak…

Najomraženiji komentar dala je jedna građanka koja je na mrežama napisala sledeće: Pre bih digla kredit za stan nego otišla na selo pa makar mi kućerinu poklonili!

Rekla je i da je navikla na grad, da voli svoj mir, odmor popodne, da ne želi da radi i da živi u pustoši samo da bi imala širinu prostora i lep pogled.

U gradu imate – bioskop, apoteku, bolnicu, kafić, klub, pozorište, a na selu imate da platite gorivo da biste do toga stigli – objasnila je ona.

Kako kaže, kuće na selu gube vrednost, a stančić od 15 kvadrata na dobrom mestu u gradu je uvek na ceni.

Izvor: kurir.rs