Zanimljiv susret Duška Radovića i Lepe Brene: „Izvinite, mislio sam da ste glupi“ – Pevačica jednim potezom srušila predrasude

|

Lepa Brena bila je najpopularnija pevačica bivše Jugoslavije, a jedna je od retkih koja je ostavila pečat kako na muzičkoj tako i na filmskoj sceni. Svojim pevačkim umećem, ali i nesvakidašnjim izgledom za to vreme plenila je gde god se pojavi.

Međutim, bilo je i onih koji o pevačicama nemaju naročito mišljenje, smatrajući da se ne mogu pohvaliti inteligencijom. Među njima je bio i čuveni pisac, pesnik i novinar Duško Radović.

Zanimljiva priča o susretu čuvene pevačice i legendarnog Duška Radovića, otkrivena je pre nekoliko godina, u dokumentarnom filmu „Lepa Brena – Godine Slatkog greha“.

Radio-voditelj i rok kritičar Marko Janković u dokumentarncu je opisao kako je izgledao Brenin susret sa Duškom, te da je Radović bio taj koji je insistirao da se upozna sa Brenom.

„Duško Radović je, kada je bila pauza, došao do mene i pitao me je da li može da se upozna sa Brenom. Rekao sam mu da to nije nikakav problem, a potom sam ih upoznao“, započeo je Marko.

„On je pružio ruku Breni i rekao: „Dobar dan, ja sam Duško Radović“, Brena mu je na to odgovorila: „Šta mi se predstavljate? Ja vas znam. Svakog jutra slušam „Beograde, dobro jutro“. Ona je tada Duška fascinirala! On je izustio nešto neverovatno. Rekao joj je: „Ja sam došao vama da se izvinim, jer sam ja mislio da ste vi glupi“, ispričao je Janković.

„Ja sam pao pod miksetu, nisam mogao da verujem šta čujem! Duško je bio očaran Brenom i uputio joj je izvinjenje samo zbog pomisli da nije inteligentna“, ispričao je Marko Janković u dokumentarnom filmu „Lepa Brena – Godine Slatkog greha“.

Izvor: stil.kurir.rs