Vuleta pobedila pa pomogla povređenoj rivalki: Šampionku ljudi vole i zbog ovakvih gospodskih gestova

|

Naša najuspešnija atletičarka ikada Ivana Vuleta ovog leta je dostigla vrhunac u karijeri. Nakon svetskog zlata iz Budimpešte i Judžin je gledao njen trijumf kojim je obezbedila peti pehar u Dijamantskoj ligi.

Skokom od 6.85 u poslednjoj seriji najbolja atletičarka Srbije je izjednačila rezultat Nigerijke Ese Brume, ali ju je zbog boljeg drugog skoka i prestigla na čelu.

Trenutak koji će ipak ostati upamćen je fer-plej potez zlatne Ivane Vulete. Njena protivnica je upravo bila sledeća na redu za skok kojim bi pokušala da se vrati na prvo mesto mitinga, ali je zbog problema sa povredom ostala da sedi na klupi.

Nigerijka nije imala trenera sa kojim bi mogla da iskomunicira, pa je tokom takmičenja bila u kontaktu sa Goranom Obradovićem. Ivana je znala da je njena protivnica povređena, pa je istog trenutka kada je videla da ona sedi ispraznila mini frižider kako bi protivnica mogla da ohladi stopalo. Gospodski potez, nema šta. Ivana je još jednom pokazala kako je, osim što je izvrsna sportistkinja, na prvom mestu čovek, i zbog toga je narod posebno voli i ceni.

Izvor: telegraf.rs