Vujadin Savić trener Crvene zvezde: Bivši kapiten završio igračku karijeru i priključio se stručnom štabu

|

Vujadin Savić, bivši kapiten Crvene zvezde, priključen je stručnom štabu prvog tima crveno-belih.

Iznenadne vesti na konferenciji pred utakmicu sa Monakom u Ligi Evrope otkrio je šef struke Miloš Milojević.

“Zna se ko će biti moj prvi pomoćnik, to je Poja Asbagi, bivši seektor mlade reprezentacije Švedske. Priključili smo i Vujadina Savića u stručni štab kao trenera početnika. Verujem da ćemo mi pomoći njemu, ali i on nama. Imamo rešenje i za fitnes trenera, ali ne bih još da otkrivam ime”, izjavio je Miloš Milojević.

Inače, Vujadin Savić (32) je sa osam godina počeo da trenira fudbal u Crvenoj zvezdi, gde je prošao sve uzrasne kategorije. Do prvog tima bio je zamenik, a kasnije i kapiten svih selekcija omladinske škole Crvene zvezde. Sa 17 godina je otišao na pozajmicu u FK Rad da bi pred sezonu 2009/10. ponovo obukao crveno-beli dres.

Zatim je prodat u francuski Bordo, a u inostranstvu igrao je još za Dinamo iz Drezdena, Arminiju, Votford i Šerif, da bi se na Marakanu vratio u leto 2017. godine. Kod trenera Vladana Milojevića postao je stub odbrane, ali i kapiten i bio član generacije koja je izborila plasman u grupnu fazu Lige Evrope protiv Krasnodara, te Ligu šampiona protiv Salcburga. Osvojio je dve titule.

Jula 2019. godine potpisao je trogodišnji ugovor sa kiparskim klubom Apoel, a jednu sezonu proveo je na pozajmici u Olimpiji iz Ljubljane. Ove godine mu je istekao ugovor sa Kipranima.

Savić je upoznat sa igračkim kadrom još iz vremena kada je igrao za Crvenu zvezdu. Prijatelj je sa Milanom Borjanom i Markom Gobeljićem i trebalo bi da bude koristan u poboljšanju timske hemije i održavanja sklada u svlačionici.

Izvor: kurir.rs