Vučić se obraća uživo: Novih 1.200 policajaca u školama, sledi potpuno razoružanje Srbije – Pooštrene kazne

|

Predsednik Aleksandar Vučić drži vanrednu konferenciju povodom terorističkog napada koji se sinoć dogodio kod Mladenovca, a u kojem je ubijeno osmoro i ranjeno 14 ljudi.

„Do sada su naši policijski službenici imali obavezu da pre početka nastave obiđu školu. U narednih šest meseci primićemo 1.200 policajaca. Prebacićemo 1.000 policajaca više da provode vreme u školi. Da pored obezbeđenje postoji policajac gotovo uvek u školi. Oni koji tuku slabije od sebe uvek imaju strah od onih koji su jači, a država je najjača. Znam da nijedna majka nije spavala u proteklih 48 sati. Imamo u Beogradu 331 školu, u svakoj će sedeti policajac. Ostale mere, to će nas skoštati nekih 25 miliona evra više, ali smo pronašli novac“, rekao je Aleksandar Vučić i dodao:

„Specijalne anititerorističke jedinice su imale zadatk da unište teroristu. Zlikovac je uhapšen i neće više videti svetlost belog dana. Iz zatvora izaći neće. Toliko dece pobijeno, toliko ljudi, toliko porodica zavijeno u crno…. Sit sam romansiranih priča o zlikovcima i monstrumima. Vlada će doneti zaključak koliko danas kojim se nalaže MUP-u da pripremi hitne izmene dopune zakona o municiji kojima bi se pooštrili uslove za držanje vatrenog oružja, svi ljudi koji imaju oružje a to je oko 400.000 lica proći će reviziju, neće ostati više od 30-40 komada. Izvršićemo kompletno razoružavanje Srbije“, poručio je predsednik Srbije.

„Takođe, za to malo oružja što bude bilo, i kod lovaca i kod svih drugih, biće šestomesečne provere lica, lekarske i psihijatrijske preglede će imati i kada službe kažu, i test na psihoaktivne supstance. Što manje cevi vude bilo, biće i manje opasnosti za našu deci i za naše gradove. Da se obezbedi moratorijum za nošenje bilo kakvog oružja u naredne dve godine“, rekao je Vučić.

„Nalaže se Ministarstvu pravde da pooštri kazne za nedozvoljeno, neovlašćeno držanje i promet oružja. Na primer za kalašnjikov, od dve do 12 godina. A za bombe, granate i do 15 godina zatvora, a minimalna da bude najmanje pet godina. Onaj ko neovlašćeno drži oružje, takođe od pet godina i do 12 godina“, poručio je Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti.

Izvor: telegraf.rs