Vučić razmatra Dačića za premijera? Večeras obraćanje predsednika i premijerke, sutra sednica Vlade

|

Premijerka Ana Brnabić već danima govori da je spremna da podnese ostavku. Ukoliko se to zaista i dogodi, u opticaju za njenog naslednika je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić, saznaje “Nova”. Da li će tako i biti, saznaćemo možda već večeras, kada će se javnosti obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Inače, Vučić i Dačić su juče imali sastanak, koji je predsednik SPS ocenio kao “veoma dobar”. Obojica su informaciju o tom susretu podelili na Instragramu.

„Narodno jedinstvo i politička stabilnost su najvažniji nacionalni i državni interes. Veoma dobar razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, napisao je Dačić na Instagramu.

Vučić je objavio da je imao razgovor sa liderom SPS “o budućnosti Srbije, zajedničkim planovima, programima i merama”.

„Sutra uveče predstavićemo deo onoga na čemu naporno radimo već nedeljama“, najavio je predsednik Srbije.

Nije isključeno ni da vladajuća većina donese odluku o vanrednim izborima, ali kako saznaje gore navedeni portal, rekonstrukcija Vlade je u ovom trenutku realnija opcija.

Spekuliše se i da bi Dačićev dolazak na čelo Vlade bio dobar argument za ulazak u Vučićev “Pokret za narod i državu”, s obzirom da je deo socijalista protiv ulaska u tu organizaciju. Ranije je najavljeno da će predsednik Srbije u četvrtak biti prisutan na sednici Vlade na kojoj će biti donete “veoma važne, strateške odluke koje će odrediti budućnost države”.

Izvor: nova.rs