Vučić pročitao imena ministara: Poznato i ko će biti premijer – “Da prezimimo sa ovom Vladom ovu i narednu zimu”

|

Srpska napredna stranka održala je danas dve bitne sednice – Predsedništva i Glavnog odbora, gde su donete veoma bitne dluke za Srbiju – a naročito o imenima ministara u novoj vladi.

– Ovo je prvi put da pravimo vladu ovakvom trenutnom okruženju, kad vidite da se tom sukobu ne vidi skori kraj. Računam na našu mudrost, našu posvećenost, a od onog što predlaže SNS jeste da od 55 odsto naše kvote jesu žene, zato što verujem u njihovu mudrost i staloženost – rekao je Vučić pa je dodao:

– Nadam da naša stranka neće postati jedna od onih demokratskih, koje su postale biznis stranke jer su uradile sve za sebe, obogatile se a za narod ništa. Suprotstavićemo se svima koji našu zemlju napadaju…

– Biće novih ljudi u novoj vladi, neki ne ali oni će nastaviti za našu stranku poput Jadranke, Marka Đurića… A kako se niko nije zapitao kako Miloš Vučević 10 godina nije bio u vladi, a nije se ljutio…

Aleksandar Vučić je rekao da je Predsedništvo SNS na današnjoj sednici prihvatilo predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije.

On je na samom početku sednice Glavnog odbora rekao da je novi kabinet napravljen da “prezimi ovu i možda sledeću zimu”. “To je to, onda će doći do još temeljnijih promena”, reči su Vučića. On je najavio da u novoj Vladi neće biti dosadašnji ministri Jadranka Joksimović, Nebojša Stefanović, Branislav Nedimović. “Oni će nastaviti vredno da rade za našu stranku”, kazao je Vučić.

Ovo je predlog sastava nove vlade:

Mandatar – premijerka Ana Brnabić

MUP Bratislav Gašić

MSP Ivica Dačić (potpredsednik i zamenik)

Odbrana Miloš Vučević (potpredsednik)

Finansije Siniša Mali (potpredsednik)

Poljoprvreda Jelena Tanasković

Ekologija Irena Vujović

Trgovina Tomislav Momirović

Građevinarstvo i saobraćaj Goran Vesić

Privreda Rade Basta

Pravda Maja Popović

Prosveta Branko Ružić

Nauka Jelena Begović

Zdravlje dr Danica Grujičić

Rudarstvo i energetika Dubravka Negre

Evropske integracije Tanja Miščević

Državna uprava i samouprava Aleksandar Martinović

Briga o selu dr Milan Krkobabić

Ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov

Sport Zoran Gajić

Unutar stranke dobiće nova zaduženja Zlatibor Lončar i Branislav Nedimović.

Pred nama su veliki izazovi – najpre Kosovo i Metohija, zatim spoljnopolitički izazovi. Predsednik je rekao da nećemo dozvoliti da nas ponižavaju od spolja jer što bi rekla deca, više nisu tako u mogućnosti.

– Kad ne budem predsednik, ostajem u stranci, ješćemo pljeskavice dok lepimo plakate! Ići ći s vama od vrata do vrata – kazao je Vučić.

Sednici Predsedništva SNS prisustvovali su Aleksandar Vučić, mandatarka za sastav nove vlade, Ana Brnabić, kao i Siniša Mali, Vladimir Orlić, Aleksandar Šapić, Marko Ðurićm Miloš Vučević, Nevena Ðurić.

Tu su takođe bili i Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović, Tomislav Momirović, Milenko Jovanov, Vladimir Ðukanović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Nebojša Stefanović, Goran Vesić, Nebojša Bakarec. Nakon sednice Predsedništva, u 11 sati održaće se sednica Glavnog odbora SNS.

Predsednik Srbije je skoro u medijima rekao da će se uskoro znati imena ministara u budućoj Vladi Srbije koja će biti iz redova SNS.

– U nedelju će se znati imena SNS-ovih ministara ili onih koje SNS podržava. Možda se neće znati jedno ili dva imena koalicionih partnera za šta možda treba još 24 sata, ali sve ostalo biće poznato u nedelju – saopštio je Vučić.

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) danas će se izjasniti o imenima iz svojih redova, za ministarstva u novoj vladi. Obe ove stranke imaju danas sednice predsedništava, sa početkom u prepodnevnim satima. Ono što je poznato jeste da će nova vlada imati 25 ministarstava, četiri više od prethodne, a kako se očekuje, biće formirana tokom naredne nedelje. Mandatar za sastav nove vlade je dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

Izvor: kurir.rs