Vučić donosi sjajne vesti iz Njujorka: U Srbiju dolazi automobilski gigant – Višemesečni pregovori urodili plodom

|

Danas iz Njujorka stižu povoljne vesti koje će obradovati Srbiju. Naime, višemesečni napori kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i Vlade Srbije, konačno su urodili plodom.

Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), danas je zvanično saopštio da u Beogradu otvara svoj R&D centar u nameri da uposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Centar će u početku zaposliti oko 200 radnika koje će kompaniji dati dodatnu podršku u ostvarivanju ključnih usluga Riviana na tržištu. Radna mesta biće iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge.

Kompanija će u Srbiji poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd, a uvidom u APR može se primetiti i da je pravno lice osnovano krajem jula 2022. godine.

Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila – za potrošačko i komercijalno tržište. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište su R1T, pick-up truck sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, i R1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

Navedena vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti. R1T i R1S su opremljeni naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

Izvor: alo.rs