Vladika Grirorije iznenadio sve odgovorom na pitanje da li žene moraju da nose marame i suknje u crkvi

|

Vladika Grigorije na potpuno moderan način veru, običaje i tradiciju približava svom narodu, te je postao veoma popularan, posebno među mlađim generacijama.

Naime, trudi se da razreši sve nedoumice koje dugo postoje među ljudima i to putem svojih naloga na drzuštvenim mrežama, pa se dešava da se ispod njegovih objava polemiše o tome šta je tačno, a šta nije.

Episkop diseldorfski i cele Nemačke izgleda da je shvatio da ovim načinom obraćanja može da dopre do velikog broja ljudi, pa je tako do sada razbio neke mitove u našu tradiciju.

Naglašava da mnogi ljudi samo stavljaju akcenat na formu, dok na suštinu uopšte ne obraćaju pažnju, a poštovanje vere se ne ukazuje na takav način.

Ovoga puta se osvrnuo na to da li žene moraju da nose marame i suknje do poda u crkvi, verovanje koje je u našem narodu veoma prisutno.

– Po mom mišljenju, nije neophodno. Važno je, naravno, biti pristojno obučen, bez obzira na pol. Na koncu, kome to smeta i ko to zagleda da li je neko došao u marami, pantalonama ili u suknji do poda u crkvu? Bog sigurno ne. On gleda u naše srce – objašnjava Vladika.

Izvor: stil.kurir.rs