Vlada pokrenuo ozbiljan biznis na selu: Ustaje u 3 ujutro i ništa mu ne pada teško – Od nasleđenog hektara stvorio četiri

|

Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Sićović iz sela Močioci kod Ivanjice već je ozbiljan proizvođač krompira a zahvaljujući preduzetničkom duhu i vrednom radu uspeo je da osvoji tržište širom Srbije.

Nije se predavao ni u teškim vremenima kada je krompir iz uvoza oborio cenu domaćeg. Naprotiv, pokrenuo je svoju internet stranicu i prezentacijom kvaliteta čuvenog krompira iz Ivanjice stigao do kupaca koji su prepoznali kvalitet. On više ne traži tržište jer tržište traži njega.

Da bi proširio proizvodnju krompira, malina, i stigao da se bavi stočarstvom, Vladimir nema radno vreme. Od jutra do mraka je zauzet, ali nije mu teško jer je na selu ostao upravo zbog ljubavi prema poljoprivredi. Ne shvata mlade koji uzaludno troše dane.

Ovaj vredni mladi čovek je za samo par godina od nasleđenog hektara krompira proširio proizvodnju i sada ga uzgaja na površini od četiri hektara. Planira uskoro zasad od nova dva hektara i ne planira da se tu zaustavi.

Vladimir je jedan od retkih mladih ljudi koji vraća veru u opstanak srpskog sela.

Kaže da ovo što radi, radi iz ljubavi, a ne zato što mora. Dodaje i da je i on mogao da radi u firmi da mu šef govori kako i koliko ali nije želeo. Ističe da nigde u svetu nema da se ne radi a da se lepo živi, te ne razume današnju omladinu. Takođe, dodaje da nije hteo da radi u firmi za sitne pare nego i da kad mu se ne radi može da odvoji dan i sam sebi da praznik.

Vlada (24) kaže da kad je sezona u jeku i posla puno ustane i u tri ujutru a završi u jedan posle ponoći, jer se tada radi skoro 24 sata. Legne, prespava sat-dva i nastavi dalje.

Izvor: espreso.co.rs