Vlada jednog ostrva daje 15.000 evra ljudima da se presele tamo: Treba ispuniti samo četiri laka uslova

|

Čelnici mediteranskog ostrva Sardinija voljni su da plate 15.000 evra ljudima koji bi se tamo preselili. Namera vlade je da privuče nove stanovnike koji će im pomoći u borbi protiv sve manjeg broja stanovništva. Za ovaj projekat izdvojeno je 45 miliona evra, što bi bilo dovoljno da se privuče tri hiljade ljudi.

Osim Sardinije, i drugi delovi Italije koriste slične programe u cilju naseljavanja stanovnika. Region Kalabrija nudi šačici novih stanovnika po oko 33.000 dolara, zatim selo Santo Stefano di Sesanio nudilo je čak 52.500 dolara za doček novih meštana.

Da bi mogli da se prijavite za ovaj program, potrebno je ispuniti neke uslove. Da biste se kvalifikovali, morate da se preselite u grad na Sardiniji sa manje od 3.000 stanovnika. Novac morate uložiti u renoviranje kuće, a Sardinija mora da postane vaše trajno prebivalište što ćete u roku od 18 meseci potvrditi i u ličnoj karti.

Sardinija je inače poznata je po čistoj vodi, ruševinama iz bronzanog doba i ukusnoj hrani poput lokalno ulovljenog jastoga. Ima više od 1.200 milja obale sa peščanim plažama i planinskom unutrašnjosti sa pešačkim stazama. Neka od malih sela koja se kvalifikuju za program su Galteli, mesto popularno među planinarima i Kalaseta, selo poznato po spektakularnim plažama sa belim peskom.

Izvor: blic.rs