Upravnica zgrade u Beogradu objasnila stanarima kako da štede struju i postala hit na internetu: “Legenda, nema zime za vas”

|

Mnogi građani već razmišljaju o predstojećoj zimi i novoj sezoni grejanja, a upravnica jedne zgrade u Beogradu rešila je da se našali sa stanarima. Njena poruka brzo se raširila na društvenim mrežama, a ona je u svom pismenom obraćanju stanarima prvo istakla ono što mnoge već sada brine, a to je grejanje i grejna sezona.

“Kažu dolazi “teška zima”. Kako da se kao zgrada pripremimo (skoro nikako)”, započinje ova upravnica zgrade pa zatim ređa savete za uštedu.

Grejanje: Ne postoji mogućnost grejanja na drva ili ugalj u našoj zgradi.

Kako da štedimo struju?

Grejanje – Ne postoji mogućnost grejanja na drva ili ugalj u našoj zgradi.
Sijalice – U hodnicima imamo štedljivo led osvetljenje i lampe na senzor (ne možemo da odvrćemo sijalice).

Liftovi – Ubedljivo najveći potoršači struje u zgradi. Kada poskupi struja (a moraće), imaćemo ogromne račune za zajedničku struju. Sve zavisi od nas. Da prestanemo da zovemo po lifta, ili ćemo doneti odluku da povremeno isključimo po dva lifta (na svaša se čovek navikne).

Agregat – kupićemo 100 litara dizela kako bi dopunili rezervoar i pozvaćemo majstora da pre zime još jedanput vanredno proveri ispravnost agregata. Ako budu restrikcije struje, agregat ne može da radi non stop, već samo kraće vreme (na agregat rade svetla u hodniku i lift 2).

Hrana – umesto Novogodišnjih poklona izgleda da ću vam podeliti po 1kg šećera. (ako budem našla 156kg). Komšije koje imaju kuće i vikendice, neka ih srede i rado ćemo biti vaši gosti. A kao pokon od komšiluka… 1 metar drva.

I ovo će proći, kao što i sve u prođe u životu. Daj Bože zdravlja, jer komšije moraju biti zdrave.

Kako kaže autorka ovog tvita, u pitanju je jedna od najlepše uređenih i najbolje organizovanih zgrada u Beogradu kojom upravlja – žena zmaj. Ljudi u komentarima uglavnom su oduševljeni upravnicom i njenim savetima.

“Legenda, nema zime za vašu zgradu”, “Upravnica je pozitivna osoba. Bravo za nju!”, “Hahahahahaha svaka čast gospođi”, neki su od komentara.

“Odavno nisam nešto duhovitije a smisleno pročitala”, “Gospođa je ekonom i još ima duha, svaka čast”, dodali su drugi.

Izvor: kurir.rs