Ugostitelji na Jadranu naplaćuju “česmušu” – Gost nije mogao da veruje kada je video stavku na računu: “Jel ovo novi trend?”

|

Letnja sezona je na izmaku, ali objave sa letovanja ne prestaju da se nižu. Najzanimljivije su one sa neobičnim pojavama, a jedna upravo takva osvanula je na društvenoj mreži Reddit.

Naime, korisnik pomenute mreže objavio je fiskalni račun iz jednog od ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, a na kojem se vidi kako se gostima naplaćuje najobičnija voda iz česme koju konobari sipaju u čašu. Cena ovog pića, prema računu iznosi jednu kunu, odnosno oko 16 dinara.

“Naplaćivanje vode iz česme. Čaša jedna kuna. Jeste li to već primetili negde ili je to novi trend?”, pita se autor objave u opisu fotografije računa.

U komentarima koji su usledili, reditori su uglavnom pisali kako nisu doživeli tako nešto ali da je u pojednim evropskim zemljama normalno da se ne daje čaša vode uz kupljenu kafu.

“Mi smo još dobri, bila sam pre dve nedelje bila u Belgiji. Tamo uz kafu ne dobiješ čašu vode, a ako slučajno želšs vode donesu ti vodu iz flašice pa plati dodatnih četiri, pet evra”, naspisala je jedna korisnica.

Neko se nadovezao kako je to praksa koja je nastala zbog “žedne dece”.

“Ima kafića koji to rade redovno, navodno jer ih deca pitaju da piju svako malo”, napisao je ovaj reditor.

Da ova stavka nije baš fer, bio je stav i sledećeg mladića.

“Ovo mi je ok ako si došao samo na čašu vode, ali sad ako piješ kafu u redu je dobiti je za džabe”, glasio je njegov komentar.

Izvor: blic.rs