Učiteljica sa Tajlanda zbog Stefana došla u Srbiju: Ovde je prvi put videla sneg – Zbog jedne odluke svima je prirasla srcu

|

Društvene mreže danas su uobičajeno mesto za upoznavanje. Često ostane na dopisivanju i virtuelnoj ljubavi, ali ima slučajeva kada može da preraste u ozbiljnu vezu ali i brak. Jedan Srbin i jedna Tajlanđanka su pravi primer toga.

Stefan i Tamon upoznali su se preko Fejsbuka, a njihovo poznanstvo i dopisivanje je brzo preraslo u ljubav, a onda i u brak nakon sedam godina kontaktiranja preko društvene mreže.

Stefan iz Marenova kod Varvarina i Tamon, učiteljica iz Tajlanda prvi put su se u realnom svetu videli u avgustu prošle godine, a nakon samo mesec dana odlučili su da svoju ljubav krunišu brakom, prenosi Ljiljana Raičević za RTS.

“Volim zimu ovde u Marenovu, ljudi su dobri prema meni. Rekla sam: Bože, prvi put vidim sneg, nadam se da će ponovo pasti. Sve je za mene ovde novo, ali lepo”, kaže Tamon Džisanong za RTS. Osim drugačije klime, Timon se polako privikava i na kulturološki šok i razlike u kulturi i veri. Trenutno uči srpski jezik, a već zna osnovne reči za sporazumevanje. Poslovi na selu joj ne padaju teško, te rado pomaže i u domaćinstvu.

“Doček Božića i sve to za nju je bilo nešto neverovatno. Baš je sve različito, ali mi se razumemo”, kaže Stefan Miletić i dodaje da razumevanje postoji, ali i da je komšiluk na početku bio nepoverljiv.

“Ovde meštani nisu verovali da će se to dogoditi, da dođe iz Tajlanda u Srbiju, da napusti tako egzotično mesto, međutim, ljubav je pobedila”, kaže Stefan za RTS.

Zanimljivo je da ova učiteljica sa Tajlanda ima želju da se krsti u Srbiji i samim tim da promeni veru, ali i da se venča u pravoslavnoj crkvi. Tamon će uskoro da postane Tamara, što govori da ljubav ne zna za granice.

Izvor: rts.rs