U ponedeljak 31 stepen, pa onda sneg: Čeka nas prava vremenska klackalica – Izašla prognoza za narednu nedelju po danima

|

Prema najnovijoj vremenskoj prognozi, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbiju do sredine aprila očekuje toplo i stabilno vreme. Nakon toga se očekuje postepena promena vremena koja donosi naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar, a na planinama i sneg.

“Do ponedelјka pretežno sunčano i toplo, a u nedelјu i ponedelјak, 14. i 15. aprila, i veoma toplo vreme za ovaj period godine. U utorak, 16. aprila, postepena promena vremena. Posle pretežno vedrog jutra, u toku dana malo i umereno oblačno i vetrovito uz manji pad temperature.

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar, a posle podne i uveče ponegde se očekuje kiša, dok će na severu Srbije vetar biti u skretanju na severozapadni. U drugoj polovini sledeće sedmice osetno hladnije sa čestom pojavom kiše i lokalnih plјuskova, koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom, dok će na planinama padati sneg”, piše na sajtu RHMZ-a.

Kako se može videti na njihovom sajtu, u prognozi vremena za narednih 5 dana, Srbiju očekuje pravi vremenski “rolerkoster”:

U subotu pretežno sunčano i toplo uz slab i umeren razvoj dnevne oblačnosti. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 13, a najviša od 22 do 26 stepeni. U nedelju će najniža temperatura biti od 5 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 16 stepeni, a najviša od 28 do 31 stepeni. U utorak postepena promena vremena kada stiže naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti od 6 do 15, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

U sredu osetno hladnije vreme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Najniža temperatura će biti od 1 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni.

Izvor: alo.rs