U ovom popularnom turističkom mestu u Srbiji kafu možete popiti za 60 dinara: A evo kakve su ostale cene pića po kafićima

|

Kada neko mesto postane popularna turistička destinacija, cene krenu da rastu u nedogled. Ipak, u Vrnjačkoj banji se još uvek može popiti domaća kafa za 60 dinara.

Cenovnik iz kafića pokazuje i da je kafa s mlekom 70, sa šlagom 80, nes je 140, a espreso 120 dinara.

Dok ćete u Beogradu teško naći kafanu u kojoj se pivo može popiti za manje od 200 dinara, tamo su cene od 130 do 170.

Vrnjačka Banja nalazi se u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda, a naročito je popularna kod turista tokom letnje sezone.

Mnogi je posećuju zbog lekovite mineralne vode, neki zbog čuvenog Love festa, ali ukoliko ste samo krenuli da prošetate i da popijete kafu, preporuka je da odete na Promenadu koja se na jednoj strani, celom dužinom proteže uz Vrnjačku reku.

Usput možete da vidite i velelepni veštački vodopad koji se nalazi u Crkvenom brdu, a nezaobilazno je i slikanje s vrapcem Gočkom, dok je šetalište sa više od dvadesetak mostova povezano sa vrnjačkim parkom, među kojima se izdvaja legendarni “Most ljubavi”.

Mnogi putokazi će vas odatle uputiti i na mnoge druge znamenitosti, kao što su Japanski vrt, Zamka kulture, kao i brojni mineralni izvori…

Izvor: kurir.rs