“Toga kod nas nema”: Grčki bloger oduševljen Srbijom – Potez srpskog domaćina ga ostavio bez teksta

|

Grčki bloger, Antonis Leivadiotis godinama putuje kroz Srbiju i svoje utiske i iskustva deli sa više od 250 hiljada pratilaca na društvenim mrežama. Gospodin Leivadiotis došao je iz Soluna da bi prisustvovao Međunarodnom sajmu turizma koji se 45. put održava u Beogradu.

Gostujući u Jutarnjem programu, Antonis Leivatiotis rekao je da je imao sreće što ga je pre dve godine u goste pozvala Turistička organizacija Srbije da dođe i svoja iskustva podeli sa svojim sunarodnicima.

„Posetio sam razna mesta u Srbiji. Omiljene su mi Soko banja i Vrnjačka banja, kada se radi o banjama i zdravlju, a skriveni dijamant je Sjenica, zato što verujem da je izuzetno dobra destinacija za agroturizam i poljoprivredu i da ljudi mogu videti divnu prirodu. Pored prirode, tamo je hrana veoma ukusna“, započinje turistički bloger.

Naglašava da je gastronomija u Srbiji sjajna, a da su mu omiljena jela karađovđeva šnicla i kombinacija ajvara i kajmaka.

Antonis kaže da uvek poziva svoje sunarodnike da posete Srbiju, a smatra da su najbolji načini promocije društveni mediji i internet kako bi lakše podelio svoja iskustva i upoznao pratioce sa destinacijama.

Njegovi pratioci koji su posetili Srbiju kažu da je najlepša zemlja u regionu, i veruje im da su u pravu.

„Između Grka i Srba postoji jedna velika razlika, a to je jezik, naravno, ali imamo i mnogo sličnih osobina, zajedničkih osobina kada je reč o gastronomiji i značaju života zapravo. Srbija je jedinstveno mesto koje možete posetiti tokom cele godine, zato pozivam sve da dođu. Moj moto je da ne postoji nijedno mesto na svetu kao što je Srbija“, poručuje gost Jutarnjeg programa.

Kako bi što bolje izašli u susret turistima, Antonis napominje da mora postojati kombinacija između turističkih agencija i blogera koji prodaju svoje iskustvo, a ne turističke aranžmane.

„Upoznao sam mnogo harizmatičnih i darežljivih ljudi. Sviđa mi se gostoprimstvo ovde. Drugačije je od onog u Grčkoj. Sećam se jednog čoveka koji je otvorio kuću da bismo mogli da jedemo i to je stvarno bilo posebno za mene“, otkriva Antonis Leivatiotis svoje iskustvo koje će pamtiti zauvek.

Dodaje da je posetio i ostale zemlje bivše Jugoslavije, ali da je svoju dušu pronašao u Srbiji.

Izvor: rts.rs