Svetislav Pešić 15 dana pred mečeve kvalifikacija dao ostavku na mesto selektora, a nakon toga odbio da potpiše ovaj papir

|

Svetislav Pešić podneo je ostavku na mesto selektora Srbije u novembru 2022. godine. Ipak, do razlaza sa Košarkaškim savezom Srbije nije došlo jer Pešić nije bio zadovoljan ponuđenim finansijskim uslovima za sporazumni raskid saradnje.

Selektor je stigao u Srbiju dve nedelje pred ključne kvalifikacione utakmice u novembarskom prozoru. Tada je došao na razgovor sa rukovodstvom saveza i rekao da želi da se povuče sa mesta selektora.

Kao razloge, Pešić je naveo to da ga “niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije zaštitio od napada medija posle Evropskog prvenstva, iznošenja plata…”. Bilo je tu još razloga, ali ovaj je bilo glavno. Kada je trebalo da dođe do parafa na prekid saradnje usledio je obrt.

Naime, Pešić nije bio zadovoljan finansijskim delom prekida ugovora i odbio je da to potpiše i samim tim nije bilo ništa od ostavke. Usledio je buran period u kome nije bilo pomaka ni sa jedne strane.

Čelnici srpske košarke nisu želeli ništa da “seku” (da jednostrano raskinu ugovor), jer bi to papreno koštalo, dok je Pešić nastavio da obavlja selektorski posao.

Šta nas čeka u budućnosti?

Činjenice su da se reprezentacija plasirala na Mundobasket i da Pešić ima važeći ugovor. Njemu sada sigurno nije ni u mislima da se ponovi situacija iz novembra, ali pitanje je kakav je stav i rukovodstva KSS o situaciji sa selektorom.

Dve su opcije: možda se cela priča ostavi pod tepihom, a možda dođe i do promena…

Pogrešna adresa za priču

Prvo obraćanje, intervju, posle Evropskog prvenstva, Svetislav Pešić je dao u Sarajevu. Izašao je pred kolegu iz Bosne i Hercegovine.

Ostavio je novinare iz države koja ga plaća bez ijednog jedinog odgovara na brojna pitanja…

A, onda kad su počele kvalifikacije, iz ljubavi prema reprezentaciji Srbije nismo želeli da remetimo atmosferu i potežemo teme koje bi skrenule fokus sa momaka koji su branili boje Srbije. Pešić je uspeo u svom cilju da vreme proguta Evrobasket.

Pešić je kao veliku zamerku KSS u novembru na pomenutom sastanku izneo to što se u javnosti pričalo o novcu koji on zarađuje.

Izvor: kurir.rs