Sve po tradiciji: Slavska sveća, kolač i žito – Ovako Đokovići u svom domu proslavljaju Aranđelovdan

|

Porodica Đoković izuzetno poštuje srpsku tradiciju, drže se običaja, a Novaka često viđamo u crkvi povodom velikih hrišćanskih praznika. Danas je u njegovom domu veselo, ne samo zbog trijumfa u Torinu, već i zbog slave, Svetog Arhangela Mihaila.

Pravila u njihovoj kući se znaju – od jutarnjih časova trpezu krasi pogača, tu su i ikona zaštitnika porodice, žito, vino… No, ove godine Novak neće biti u prilici da slavi sa najmilijima jer je pravo iz Italije otišao je u Malagu, gde se pridružio Dejvis-kup reprezentaciji.

Prošlog 21. novembra, po osvajanju završnog turnira u sezoni, bio je u Srbiji i sa porodicom ugostio, između ostalih, patrijarha Porfirija. Iako će glavna zvezda izostati, nema sumnje da će danas, naročito večeras, biti veselo u njihovoj kući na Pavlovačkom jezeru kod Rume.

Na svojim nalozima na Instagramu Novak obično čestita Aranđelovdan svojima, ali i ostalim svečarima kojima je ovaj datum jedan od najvažnijih u godini.
Ove godine slaviće sa kolegama iz tima. U Malagi su i selektor Viktor Troicki, Dušan Lajović, Laslo Đere…

Prošle godine internetom su kružile slike i snimci iz njegovog doma, gde smo videli Novaka kako igra kolo sa majkom Dijanom, Srđana sa unukom Stefanom, Taru kako pleše sa gošćama, a bio je tu i Marko, koji je doputovao iz Španije da bi učestvovao u porodičnom veselju.

Izvor: hellomagazin.rs