Supruga i deca Žarka Lauševića prvi put u javnosti: Ujedinjeni u bolu, opraštaju se od voljenog oca i muža

|

Jana, Asja i Dušan Laušević prvi put su se pojavili zajedno u javnosti, sa Žarkovom suprugom Anitom, koja je kao šminkerka poznata u filmskom svetu.

Njih četvoro su se zajedno, ujedinjeni u bolu i tugi, ali dostojanstveno, smestili u prvi red Jugoslovenskog dramskom pozorišta, gde je u 11 časova i 7 minuta počela komemoracija u čast velikog Žarka Lauševića.

Asja i Dušan su Žarkova deca iz prvog braka sa Majom, a Jana je dete koje je Žarko dobio sa Anitom Roganović, sa kojom je ostao do kraja svog života.

Slavni glumac preminuo je 15. novembra u 63. godini nakon kratke i teške bolesti. Žarko je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava.

Prvu ulogu u JDP imao je 1981. godine u predstavi Raskršće, a kasnije je igrao u predstavama među kojima su “Lažni car Šćepan mali”, “Hrvatski Faust”, “Muke po Živojinu”, “Kolubarska bitka”, “Baal”, “Valjevska bolnica”, “Pozorišne iluzije”…

Žarko Laušević je na filmu debitovao 1982. godine, ulogom u filmu “Progon”. Takođe, ostvario je značajne uloge u filmovima “Savamala” i “Direktan prenos”. Ubrzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji “Sivi dom” (1984), koja mu je donela veliku popularnost.

Posle toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: “Šmeker” (1985), “Svečana obaveza” (TV) (1986), “Dogodilo se na današnji dan” (1987), “Oficir s ružom” (1987), “Braća po materi” (1988), “Boj na Kosovu” (1989), “Original falsifikata” (1991), “Bolje od bekstva” (1993), “Kaži zašto me ostavi” (1993), “Nož” (1999).

Izvor: telegraf.rs